29-годишният шофьор на пежото, който бе заловен в района на Мъглиж след бясна гонка с полицията в половин България, е криминално проявен. Преди Васил да се озове с белезници, бяха  задържани другите двама негови спътници, с които разиграваха полицията в 360-километрова гонитба.

След гонка в продължение на 360 км полицаите решават да бъдат разпънати помощни средства и шиповете на пътя, които пукат гумите на автомобила. Шофьорът е тръгнал да бяга. Заловен е няколко километра от мястото, където е останала колата и са задържани неговите спътници.
 

Установено е, че и тримата задържани са употребили метамфетамини, информира Нова телевизия. От прокуратурата заявиха, че ще бъдат повдигнати обвинения и на тримата задържани, като най-тежки ще бъдат тези на водача, който не се е подчинил на полицейско разпореждане, шофирал е опасно и е употребил наркотици, каза районният прокурор на Казанлък Таня Димитрова.

„Извършено е тестване на всички в автомобили. Отрицателни са тестовете за алкохол. Положителни са тестовете за наркотици” , каза директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора Стоян Стоянов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ