Представител на циганския клан Ескендерови от карловското село Розино се оплака пред БЛИЦ, че агресивният род Сребревите може някоя нощ да ги убие в съня им. Според Ескендеровите виновниците за кървавия екшън, които са стреляли и ранили близките им, не са в ареста.

Мъжът разказа, че той и жена му завели децата при роднини, защото разбрали, че  става меле. Когато се върнали, цялото им имущество и къщите били потрошени.

Хората казват, че се страхуват да живеят в Розино, защото отдавна родът Сребреви трябвало да бъде изселен. Те постоянно създавали проблеми, нападали не само Ескендеровите, но и други фамилии, буйствали, вадили пушки и ножове.

Припомняме, че два поредни дни в махалата в Розино Сребревите нападаха с пушки, камъни и колове противниковия род, с когото враждуват от дълги години. В момента в карловското село има два буса с полицаи от специалните сили и техни колеги от карловското Районно управление. Към момента в ареста за 72 часа са четирима цигани и още няколко с мярка от 24 часа.
 

 
Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРЖДИЕВ, БЛИЦ
 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ