Полицията в Шумен е задържала във вторник мъж, по подозрение, че е убил 68-годишната Янка Атанасова и 75-годишния Георги Атанасов във вилната зона на града в понеделник, съобщи източник от средите на адвокатската колегия в града, цитиран от Монитор бг.


За момента няма официално съобщение на полицията и прокуратурата. Според неофициална информация задържаният е внукът на убитите старци.

Труповете на Янка и Георги бяха открити от техни близки към 13.30 в понеделник в семеен имот във вилната зона "Под манастира" северно от Шумен.

Извънредно: Откриха два окървавени трупа край Шумен

Полицията и прокуратурата бяха лаконични в първото си изявление пред медиите часове след убийството.

На местопрестъплението бяха директорът на ОДМВР ст. комисар Ялчън Расим и окръжният прокурор Маргарита Георгиева, като и двамата се задоволиха с "бюлетинно" изявление, което прокурор Георгиева обоснова със следствената тайна.

Вероятно към този час криминалистите и обвинението са нямали все още насоки, които да ги ориентират към потенциалния убиец, както и доказателствен материал. Липсвало оръдието на убийството.

Предполага се, че старците са удряни по главата с твърд предмет, най-вероятно сатър, който обаче в първите часове след престъплението още не беше открит.

Все още липсват подробности за хода на оперативните действия, които е извършила полицията в последните 48 часа, но според запознати, полицаи, ангажирани със случая дори не се прибирали по домовете си да дремнат.

Още в самото начало са разпитани лица, които можело да имат съпричастност към убийството, в това число и приятел на Янка.

Станало ясно, че във фамилията има дрязги за имоти, което насочило разследващите към хипотезата, че имотни спорове може да са в дъното на убийството.

Оказало се, че Янка се озовала във вилата "на пожар", тъй като не носела със себе си нито лични документи, нито чанта, нито телефон. Според запознати Янка и Георги се озовали в имота поотделно един след друг и били закарани на място с кола от техния внук.

Залъгал ги, че нещо става на вилата и трябва да идат дотам спешно.

Пред полицаите обаче внукът се опитал да натопи за убийството баща си, зетя на Атанасови. Наскоро старците взели някаква рента - 700 лева и я дали на бъдещия си убиец, но едва ли това е в дъното на престъплението, смятат криминалисти.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ