Обирът от 1,5 милиона лева, за който БЛИЦ съобщи, е от къща на роднини известните бизнесмени братя Димитър и Красимир Илиеви, научи медията ни от два независими източника.
Както БЛИЦ писа неизвестни до момента крадци са реализирали най-големия обир в частен дом в София за последните години. Кражбата е станала в столичния квартал "Бистрица".

Въпреки няколкото версии за задигната сума, разследващите все още не са потвърдили колко точно е тя, но медията ни научи, че сумата варира от 2 до 5 милиона лева.

Братя Илиеви са собственици на столичния клуб "Ялта" и бившата дискотека "Индиго", в която през 2001 година загинаха 7 деца след невиждан хаос и огромно струпване пред заведението.
 

Близките на загиналите през 2001 година деца пред дискотека "Индиго" още не могат да преживеят трагедията

Служителите на "Ялта" в момента са в паника, защото не знаят каква съдба ги очаква след като шефовете са олекнали с умопомрачителна сума.

По информация на БЛИЦ първоначалната версия, че основен заподозрян за престъплението е бандитът Боби Мечката, не е вярна, защото той в момента е в ареста с още двама негова авери от "Люлин". Тримата са задържани преди две седмици за кражби от две жилища във Велико Търново. Задигнали са злато, пистолет и пари.

Деянията са извършени през деня, но още същата вечерта апашите са спипани, а след това съдът е решил да им наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" и те все още са в ареста във Велико Търново. От полицията са категорични, че дори и обирът в Бистрица да е станал преди кражбите във Велико Търново, няма логика след такъв удар за милиони да рискуваш всичко заради дребни кражби.

Криминалисти разкриха още пред БЛИЦ, че тримата е почти невъзможно да се забъркат в такъв сериозен обир, защото те се занимават предимно с кражби от апартаменти и не са чак такива професионалисти. Основната версия, по която работят разследващите, че обирджиите, които са влезли в къщата са двама, като са имали две или три отцепки, които са следят за наличието на полиция или СОТ.

Възможно е да са рязали металната каса с парите с флекс, защото с този инструмент нещата се случват най-бързо, но пък е много шумен и са рискували да бъдат чути от съседите. С флекс касата може да бъде срязана за около 20 минути, докато с някои от топлорежещите инструменти действието е по-тихо, но отнема над 1 час да се стопи метала.

Явор БЕЛЧЕВ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!