Мощна акция на ГДБОП разтури няколко бардака в София, научи БЛИЦ. Миналата седмица в петък паралелно са атакувани няколко адреса в столицата, сред които е и култовият бар „10“ на бул. „Мадрид“, научи ексклузивно БЛИЦ. От години не е тайна за никого, че заведението е „гара разпределителна“, където клиентите поръчват платени момичета и ползват техните секс услуги в няколко помещения в близост до бара. 

Реализацията е плод на няколкомесечна разработка на ГДБОП и Специализираната прокуратура. Неутрализирана е организирана престъпна група за трафик на жени. Задържани са били поне 15 души, сред които членове на групата и платени момичета.

Спецченгета са атакували няколко адреса, сред които бар „10“, намиращ се на бул. „Мадрид“ №10, две къщи на булевардите „Мадрид“ №4 и „Евлоги Георгиев“ №68, както и апартамент на ул. „Мърфи“. Според наши вътрешни хора всички помещения са собственост на шефа на групата, когото редовите жрици знаят по малко име – Цецо. Въпросният се казва Цвятко Балабуров и беше задържан заедно с още петима мъже преди около 5 години, пак по линия на противодействие срещу трафика на жени. 

Цецо нямал пряк досег с момичетата. С това се занимавал Валери, когото жриците познават като Вальо. Той се водел нещо като управител на заведението. В бар „10“ постоянно имало и по минимум три яки момчета, които го играели охрана на платените момичета и се намесвали при проблем с клиенти. Неведнъж се случвало някой от посетителите да си замине „разкрасен“.

Парите от консумацията в заведението събирала барманката Милена – бивша проститутка, задържана при предишната акция срещу групата. Нямало строго определени тарифи за платени услуги. За всяко едно от момичетата цените били различни, но в най-общи линии варирали между 40 лева за половин час до 120 лева за час. За помещенията, в които се извършвали секс услугите, Вальо плащал определени суми на Цецо, определени като „наем“. Сумите варирали между 300 и 400 лева за един ден. Според хора от бранша – с тези пари включително са плащани софри и рушвети за безпрепетственото протичане на дейността на престъпната група. 

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!