Съпругът на "Мис България" 98 Наталия Гуркова бе разстрелян показно в Южна Африка. Джордже Михалевич, който се занимава с търговия с диаманти, бе гръмнат с два куршума в понеделник вечерта.

Съпругата му Наталия Гуркова в този момент била в България и разбрала тук за екзекуцията на мъжа си.

43-годишният бизнесмен е застигнат от смъртоносните куршуми на светофар в град Бедфордвю, недалеч от Йоханесбург.

Eксклузивно в БЛИЦ! Наталия Гуркова с първи думи след разстрела на мъжа ѝ (СНИМКИ)

Според очевидци Михалевич шофирал синьо "Порше Панамера", след като се прибирал от обяд в ресторант. Той спрял на светофара и тогава до него се доближил мотор "Кавазаки" с двама мъже на него. Те извадили оръжие и стреляли по страничното стъкло на колата."След това той е продължил да кара колата си още 100 метра, излязъл е и е паднал на земята", разказа пред "Труд" капитан Андре де Жардероще от местната полиция.

Първоначално от полицията отказваха да назоват името на жертвата, тъй като близките му все още не бяха уведомени за смъртта й. По-късно местни журналисти написаха в Twitter, че убитият е именно Джордже Михалевич.


Разстреляният Джордже Михалевич. Снимка: Facebook

Към момента властите в Южна Африка отказват да назоват по какви версии се работи за разстрела, тъй като разследването все още продължавало.

Черногорецът управлява няколко фирми, които се занимават с бизнес с диаманти в Африка – "Sandton Gold", "Diamond Exchange" и "Salon Prive". Според сайта на една от компаниите, освен диаманти, тя изкупува и злато и бижута.

Убийците на Аркан изплуваха около показния разстрел на съпруга на Гуркова! Килърът му най-вероятно е...

Бизнесменът е известен в Южна Африка и като Джордж Холивуд, заради светските му изяви. Той от години живее със семейството си в Йоханесбург. Според местната разследва журналистка Манди Уинър, Михалевич бил приятел с друг известен бизнесмен от региона Крис Куремитис, известен като Господин Големия, който също бил застрелян преди време.

Според Уинър приживе съпругът на Наталия Гуркова е твърдял пред нея, че бизнесът му е чист и законен.

Журналистката твърди още, че това е четвъртото убийство на гражданин на бившите югославски републики в Южна Африка през последните месеци.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!