28-годишният Георги от Тополчане е мъжът, който блъсна и уби 16-годишно момиче на пешеходна пътека. Инцидентът стана в неделя в 04:00 часа сутринта на бул. "Бургаско шосе" в Сливен.

"Водачът на Алфа Ромео се е движел в посока центъра, в този момент група младежи са преминавали. Загиналото момиче е било първо в групата. Това заяви Диян Митев от ''Пътна Полиция'' в ефира на bTV.

Водачът не е спрял на мястото на инцидента, а е продължил към местна дискотека, където по-късно е бил установен.

Ужасяваща трагедия с тийнейджърка потресе Сливен

За да настъпи смъртта внезапно със сигурност е шофирал с над 50 км в час, каквото е ограничението за населено място, но това ще се установи с експертиза.

„Това е един от натоварените булеварди, без повдигнати полицаи. Сигнали на общината са пращани, също и на комисията по транспорта“, уточни още униформеният.

От своя страна Ваня Белева говорител на окръжна прокуратура посочи, че няма конкретна информация, къде точно са били децата.

Скандални разкрития за шофьора, убил момиче на пешеходна пътека в Сливен

„Ученици са в Професионалната гимназия по обществено хранене. Момичето има постоянен и настоящ адрес в гр. Сливен. Органите на полицията са установили с дрегер 2,24 промила алкохол в кръвта на шофьора. Тепърва ще се установява с кръвна проба и урина колко точно е алкохолът и дали има други вещества“, поясни още тя.

Водачът е привлечен към наказателна отговорност. От 3 до 15 години затвор го грозят.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!