Синът на шефа на НАП в Пловдив не трябва да се измъкне от отговорност и се надяваме законите да важат за всички. 

Показателно е, че за краткия си стаж от 2017 година като шофьор Ивайло Найденов е извършил куп нарушения с очевидна безпардонност и очакването, че каквото и да направи, ще му се размине. Разбира се, заради поста, който баща му Венелин Найденов заема. 

Верен на принципа си, че винаги трябва да се търсят по няколко гледни точки, БЛИЦ потърси за коментар и Венелин Найденов. 

Той, обаче, отказа под предлог, че прокуратурата води разследване за катастрофата с човешка жертва, причинена от сина му. Факт е, обаче, че няма прокуратура, която да забрани на един баща да защити сина си. 

По-интересна, в случая, е информацията, която БЛИЦ научи от разследването. 

От тях репортерът ни разбра още, че вечерта, когато е блъснал 78-годишната жена и е избягал, Ивайло се е покрил, а баща му - Венелин Найденов, се опитал да го прикрие, като е заявил, че няма такова нещо и че не синът му е извършителят.  

И тук, резонно, възниква въпросът доколко шефът на НАП в Пловдив си е давал сметка, че е публична личност и като такава има други отговорности. Пред БЛИЦ разследващи разкриха, че синът на шефа на НАП-Пловдив, има книжка от май месец 2017 година, а през декември същата година за първи път свидетелството му за самоуправление е било отнето заради превишена скорост.  

Въпреки краткия му стаж зад волана младият баровец е с 18 нарушения на пътя. Последното от тях е от преди 2 месеца заради това, че не е дал предимство на две пешеходки на зебра.  Първия път книжката му е била отнета заради шофиране с бясна скорост. 

Мира НАЙДЕНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ