Поморийката Юлия несъмнено постави нов рекорд за тази година, след като седна зад волана на БМВ-то си след убийствен запой и около 22 ч в събота. допусна катастрофа с материални щети. Инцидентът е станал на кръстовището между улиците „Македония“ и „Солна“, пише "Флагман".

Пристигналите на място полицаи веднага видели, че 39-годишната жена е жестоко нафиркана и я тествали с дрегер. Апаратът отчел рекордните 3.36 промила – количество, равняващо са на близо литър твърдо. 

Тя е отказала да даде кръв за химичен анализ. Книжката й е отнета моментално, а самата Юлия е пренощувала в ареста. Образувано е бързо полицейско производство.

Друг претендент за титлата „пиян шофьор на годината“ е Хасан от руенското с. Мрежичко. Вчера неговата Опел Вектра е спряна от служители на РУП-Руен в района на разклона на родното му село. Опел Вектрата се държала странно на пътя и това провокирало проверката.

Полицаите веднага разбрали, че водачът е фиркан и последвал тест с дрегер. Апаратът обаче отчел „само“ 2.78 промила. Хасан е задържан за 24 часа, книжката му е отнета.

По двата случая са образувани бързи полицейски производства.