"Димитър постоянно повтаряше: "Трябваше, трябваше". Първо е решил да я удуши. Започнал да я удря в главата с бутилка от уиски и когато момичето било мъртво, той се ядосал ,че едното и око е било отворено, а другото не и решил да й избоде отвореното." Това разкри началникът на отдел "Криминална полиция" комисар Ангел Бадънков пред Антон Хекимян в сутрешния блок на bTV, по повод жестокото убийство на млада жена в хотел "Рила"."Момичето не е дало никакъв повод да й бъде направено това деяние. За съжаление това е факт. Има по 1-2 такива случаи в годината. По мой анализ винаги жестокостите се случват около нова година. В последните години това е факт", допълни още експертът.  

Бадънков разкрива, че Димитър не е типичния луд, напротив - трезво мислещ е.

"При беседите с него след престъплението, той се правеше на луд. Направи ми впечатление, че говореше много подредено и смислено. След като разказа подробно как е минал последния му ден и когато се стигна до извършването на зверството каза само "трябваше". Успяха да го хванат служителите от 1-во РПУ, колегите показаха висок професионализъм. Те бяха призовани в хотела. Видели са лицето, предразположили го, за да няма последствия. Те самите са го накарали да ги заведе до местопрестъплението", разказва комисарят.  

Той посочи още, че Димитър и Златена са се познавали от няколко месеца, но не може да бъде казано със сигурност, че двамата са имали интимен контакт.  

Ето го жестокия убиец на Златена, появи се и СНИМКА на двамата, която с нищо не подсказва за печалния край 

"Той заяви, че са имали интимни отношения от няколко месеца, но предстои разследване по въпроса. Момичето по никакъв начин не е дало повод да направи това нещо. От наркотиците и алкохола е отключил нещо, което е предизвикало постъпката му", заключи той.  

Ужасяващи разкрития за бруталния килър от хотел "Рила" Димитър: Живял в комуна, пребивал жена си редовно и дори искал да...