„Не съм разбрал какво съм извършил. Моля за лека мярка”, това заяви в Окръжния съд в Кърджали Веждин Славейков, който бе задържан за катастрофата край Загорско, при която загина 37-годишен велосипедист. Обвиняемият бе доведен с белезници, под охрана в съдебната зала днес, пише Родопи24.Снимки: Родопи24

„Той е инвестирал в свой бизнес в Кърджали, взел е помещения и земи под наем. Роден е в България, няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Съдействал е на полицията. Заблудил се е, че е блъснал диво животно”. Това посочи адвокатът на 31-годишния шведски гражданин, който живее в кирковското село Метличина.

„Всеки ден отивах на работа и се връщах по същия този път. Не съм искал да се укривам. Полицаят Стефан дойде при мен и ми каза, че иска да види автомобила ми. Затворих магазина и отидохме до село. Показах му гаража, казах ако искат да огледат и къщата”, обясни Веждин Славейков в съда.

Зам.-окръжният прокурор на Кърджали Димитрина Делчева поиска най-тежката мярка за неотклонение-„задържане под стража”.
Припомняме, че 31-годишният мъж е обвинен в убийство по непредпазливост.

На 14 срещу 15 юни той е блъснал с лек автомобил „Пежо” 37-годишният Месут Али на главния път Кърджали-„Маказа”, след което е напуснал мястото на произшествието, посочиха от държавното обвинение.

Припомняме, че трупът на загиналия бе намерен в канавка в близост до кръстовището за село Загорско на 15 юни сутринта. Три дни по-късно като извършител на пътното произшествие бе задържан Веждин Славейков.

Мъжът е шведски гражданин. Преди месеци се завърнал в родното село на родителите си-Метличина. Мъжът взел под наем три помещения в Кърджали, превръщайки ги в дюнерджийници.