Както БЛИЦ първи писа инцидент с кон и счупена каруца е станал причина за масовия бой на бул. „Владимир Вазов“. Екшънът се разиграва в неделя на светофара. 

Потърпевшият Цветан Петров разказа пред bTV как се е стигнало до конфликта на пътя. "Просто въпросният кон с каруцата удари автомобила отпред и исках да видя къде е човекът, за да можем да викнем КАТ. За самия автомобил няма проблем, защото е с „Каско“, целта беше просто да дойдат КАТ, да оправим документите и кой откъдето е. Но този човек изобщо не искаше да слуша, директно започна да ми посяга и да ми нанася удари“.


Диващина: Първо ВИДЕО от бесния екшън с кон, каруца и бой на столичен булевард! Двама роми жестоко млатят невинни хора

Той коментира, че е нямал никакво намерение да се стига до физически контакт.

Той отрече да е виновен: „Просто махнах с ръка да спре, да дойде до колата. Той изобщо не искаше да спира, да говорим, буквално започна с юмруци. Друг човек от ромски произход слезе от едно такси и най-нагло ми вика на мен защо аз съм започнал да бия това момче. И той се нахвърли върху мен и вече нямах избор – трябваше да се защитавам по някакъв начин", разказа Петров.

Още двама души са се опитали да му помогнат, но и те са отнесли бой. По думите му в един момент нападателите са били десетина. „Случи се от мухата слон. И беше наистина много страшно. За щастие, моята приятелка беше в колата, тя се заключи вътре и веднага звънна на 112“, добави Петров.

1 -минути след като всичко свършило, дошла линейка и едва след това – патрулка, разказа още потърпевшият.

Той допълни, че в един момент, след като е бил повален на земята, е изгубил и съзнание. Има сериозни натъртвания на прешлените на кръста, ръцете и тялото, лека фрактура на черепа, рана на милиметри от сънната артерия. „Буквално са можели да ме убият“, каза той. Приятелката на Цветан – Петя, разказа, че се е обаждала няколко пъти на 112. По време на боя доста коли са подминали инцидента. "Беше много страшно", призна тя.

"Полицията е задържала двамата основни нападатели", добави Петров.

Той и приятелката му вече са дали показания и са разпознали биячите. Двама от тях са задържани в 5-о РПУ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!