Стоян Зайков е типичният психопат – асоциален, социопат. Това мнение са изказали екипът криминални псохолози, които работят в Костенец, цитирани от „Телеграф“.

От данни на негови близки е станало ясно, че е перфекционист. Затова не се изключва версията предварително да е решил кой да ликвидира. Според близки на Чане той се грижил за сина си Стивън добре, но им направило впечатление, че го учи да не използва телефон и социални мрежи. Още преди няколко дни шефът на ОДМВР – София Николай Спасов разкри, че Чане не е ползвал мобилен телефон от година.

Предполага се, че също е карал детето да не влиза в интернет. Прави впечатление, че Стивън явно е следвал заръките. Още по-любопитно е, че момчето не е качвало нито една снимка с баща си, а всички са само с вече покойната му майка.

От МВР призоваха, който има някаква информация за Чане да позвъни абсолютно анонимно на тел. 112, без да опитва да прави каквито и да е било опити да влиза в контакт с него. Смята се, че Зайков се укрива в района на Костенец.

Припомняме, че осми ден продължава издирването на 43-годишния Стоян Зайков в Костенец. Градът е под полицейска обсада. Зайков е заподозрян за убийството на бившата си партньорка, която беше намерена убита в петък. В сряда полицията откри и тялото на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на издирвания. Засега не е ясно дали именно Зайков е извършителят и на второто убийство. Спецчастите претърсват не само в Костенец, но и в околностите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!