Костенец е под полицейска блокада след двете убийства в града. МВР работи по няколко версии за престъпленията, съобщава bTV.

Седми ден няма следа от Стоян Зайков, който е заподозрян за убийството на приятелката си и братовчед си. Възможно е издирваният мъж да се е укривал в дома на роднината си, без негово знание.

По мъжа е стреляно с пушка или преправено оръжие. Чака се експертиза на боеприпаса.

Нито полицията, охраняваща квартала, нито съседите обаче са чули изстрела. Взети са проби от телата на двете жертви за ДНК. Под контрола на полицията вече са няколко души от града, за които разследващите смятат, че са под заплаха. Барети претърсват града и околностите, а в издирването са включени и психолози от МВР.

Хората от Костенец се страхуват все повече за сигурността си. Най-много живеещите в близост до дома на Зайков. И днес баретите провериха щателно всички къщи в квартала. Все още никой не е поискал от общината да бъде преместен на по-сигурно място. Кметът, който е и съученик на беглеца признава, че силно безпокойство вече е обзело всичките му съграждани. 

След сигнал, че Зайков е бил забелязан в центъра на града, униформените отцепиха района. Там се намира и Основното училище „Св. Св. Кирил и Методий” , то беше затворено, а учениците и учителите останаха под полицейска охрана. Информацията, че издирваният мъж е в местността се оказа невярна. На обяд беше проверено и село Очуша, където близки на втората жертва подали сигнал за беглеца. Претърсването не даде резултат.

От МВР призоваха жителите на Костенец да не предприемат самостоятелни действия, ако видят Зайков.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!