По данни, които имаме по делото, само едно от лицата, които говори по телефона с жертвите на измамата, може да донесе приходи от 50 хиляди лева на седмица. Това заяви говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев, цитиран от TrafficNews.bg. 
Коментарът идва, след като стана ясно, че главата на един от най-мощните цигански кланове, които въртят телефонни измами на територията на цяла България, е задържан при акция на пловдивската полиция. Зад решетките е Димитър Серафимов по прякор Келеша от плевенското село Градище. Той и братовчед му Серафим са арестувани след измами на две възрастни жени в Пловдив. Това е един от най- сериозните удари, нанасяни срещу клана през последните години.

Фамилията действа от години. Цялата рода на Келеша е в престъпния бизнес с телефонни измами. Във връзка с престъпленията, МВР издирва и двама от преките извършители - Галя Паскалева и Георги Господинов. Засега те се укриват.До успешния завършек на операцията се стига, след като едно от "мулетата", наето да прибере парите от поредната жертва, проявява съвест и когато наивната жена му предава 2000 лева, той отива и съобщава в полицията. Криминалистите поставят под наблюдение цялата верига и след няколко дни прибират Серафимов и компания.

„При обиските у тях са открити много румънски карти, пари, мобилни телефони”, съобщи още говорителят на Районна прокуратура-Пловдив Атанас Илиев. Срещу Келеша и братовчед му са повдигнати обвинения. 

"Важна е не само превенцията, но и тези които извършват измамите и ги организират да получат дълги и ефективни присъди. В това отношение Пловдив има сериозни традиции и работата на полиция, прокуратура и съд може да служи за пример" заяви зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов.

Според него вече има трето поколение измамници, които предават опита си от поколение на поколение. Те са изключително интуитивни, следят ставащите събития в България и света и не пропускат да ги включат в сценариите си, които често се сменят.

От началото на годината в Пловдив и областта са арестувани 17 телефонни измамници. На 1 август 2016 г. по искане на Районна прокуратура-Пловдив съдът е определил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо двамата обвиняеми.