Прокуратурата ще поиска запор на имуществото и на алкохолния бос Миню Стайков, съобщи Сотир Цацаров.

Както БЛИЦ съобщи, запор вече е наложен на имуществото на хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиеви. Сотир Цацаров и новото ръководство на МВР бяха изслушани от парламентарната комисия за борба със сивата икономика.

Арабаджиеви все още са издирвани от Интерпол. Те не са правили опит да се свържат с МВР или с разследването. Според прокуратурата в момента Арабаджиеви изясняват какви доказателства има обвинението, за да преценят какви действия да предприемат.

Сотир Цацаров коментира и новото ръководство на МВР. „Аз политически оценки не давам и не мога да давам. Аз мога да дам професионална оценка. Професионалната ми оценка, за човек, с когото бих казал работя ежедневно като Младен Маринов, аз мога да ви кажа с чиста съвест две неща – отличен професионалист”, коментира той.

Главният прокурор коментира и сагата с банкера-беглец Цветан Василев:

"При всички изключително коректни отношения с колегите от сръбската прокуратура, мисля, че забавянето на случая "Цветан Василев" е на моменти вън от техните правомощия и възможности.

"Това забавяне, на което сме свидетели, е необичайно, за който и да било случай на международната правна помощ. За мен то е резултат на съвсем друг тип влияние и то е политическо, заяви Цацаров.  

Той допълни, че процедурите в сръбския съд продължават без решение по същество. Цветан Василев е подсъдим задочно в Специализирания съд по делото КТБ. В момента се намира в сръбската столица Белград и чака решение за екстрадиция у нас.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!