Врачанската районна прокуратура още събира доказателства по случая със смъртта на 18-годишния Тодор Йорданов, съобщи днес окръжният прокурор Десислав Начков. Той поясни, че държавното обвинение е поискало удължаване срока за разследването, съобщава bulnews.bg.
Решение се очаква да има до 12 септември, но не е изключено обвинителите да се произнесат и по-рано.

18-годишният Тодор Йорданов почина на 12 януари след сбиване на улицата с братята Десислав и Иван Дамянови, известни в града с прякора Поничките. Първоначално двамата бяха обвинени в непредумишлено убийство, но след силен обществен натиск и протести прокуратурата ревизира обвинението към най-тежкото – предумишлено убийство по хулигански подбуди. Назначената съдебномедицинска експертиза обаче установи, че нараняванията от сбиването не са довели до смъртта на младежа, а той е имал сърдечно заболяване.

Месец след инцидента окръжната прокуратура във Враца прекрати частично разследването срещу братята. Двамата вече не са обвинени в убийство, а разследването за трагичния инцидент се възложи на районната прокуратура по компетенция.

От началото на този месец пък в районния съд във Враца бяха заведени искове от братята срещу близките на починалото момче. Предстои да бъдат образувани дела за клевета и обида в национален ефир, които обаче ще се гледат в столицата.