Шофьор просна инвалид на земята, търсейки му сметка защо му е ударил автомобила. Случката станала в централната част на Кърджали, а водачът отнесе глоба за действията си, съобщава 24rodopi.com.
 
Пострадалият мъж пресичал на пешеходна пътека на кръстовище на бул. „България“ в областния град, когато водач на „Субару“ направил ляв завой от булеварда в посока Дома на културата, отнемайки предимството на пешеходеца.
 
Последният бил засечен и докоснат от колата, но успял да се отблъсне настрани, като ударил с ръка по превозното средство. Шофьорът спрял и свалил стъклото, търсейки сметка от мъжа за удара по колата.
 
Започнал разговор на висок тон, влезли в употреба и ругатни. Тогава водачът отворил рязко вратата като блъснал пешеходеца, който паднал на пътя, изваждайки рамото си. Виждайки заплашителния вид на шофьора, мъжът поискал да го остави на мира, защото е инвалид.
 
Водачът и пътник в автомобила продължили пътя си, а пострадалият потърсил помощ от своя приятелка, която работила в магазин наблизо. Позвънили и на 112, а на място пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ.
 
На две инстанции съдът в Кърджали наложи глоба в размер на 2000 лева на шофьора, който е служител в държавна агенция.