Антон Малаков, който уби вчера възрастния си баща вчера в Пловдив, го е млатил безжалостно с твърд предмет в главата, докато 87-годишният старец изпадне в безсъзнание. Съсед чул викове и крясъци в апартамента и отишъл да види какво се случва.

Заварил Георги Малаков на пода, целият в кръв, петна от кръв имало и по килима. Малко след това в апартамента на третия етаж, се появил и синът Антон. 53-годишният мъж бил абсолютно неадекватен, казал, че няма нищо общо с убийството, че не знае какво става и че не се интересува от безпомощното състояние на родния си баща. 

На едната си буза имал следи от кръв. Притесненият и втрещен съсед веднага се обадил на Спешна помощ, лекарският екип пристигнал и констатирал изключително тежкото състояние на пенсионера. Главата на стареца била буквално раздробена от тежките удари. Медиците се обадили на полицията, за да кажат какво се случва. Откарали дядото в болница, където той се борил за живота си няколко часа, но към 20 часа издъхнал. 

Синът е шизофреник. Той е освидетелстван в Центъра за психично здраве в Пловдив и се води на отчет. През януари миналата години отново пребил баща си от бой, разказала сестра му пред познати.

Тогава Антон Малаков е бил настанен за лечение. Сестрата от години живее в чужбина, имат и по-голям брат, който от10 години бил в конфликт с Антон и не поддържал никаква връзка с него. 

Както БЛИЦ съобщи, зверското убийство на възрастния мъж бе извършено вчера от родния му син. Какво е отключило агресията в шизофреника не е ясно. Още вчера той е настанен за лечение в Центъра за психично здраве в Пловдив.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!