Дрегерът е измерил почти 3 промила алкохол в кръвта на Снежана Йолджиева в нощта на убийството на 51-годишният Огнян Огнянов. Това стана ясно днес, след като Окръжния съд в Смолян постанови постоянна мярка задържане под стража на 46-годишната жена, която е обвиняема за убийството на Огнянов, съобщава "Марица".

Магистратите постановиха тежката мярка, с мотиви, че няма как да бъде оставена под домашен арест, тъй като живее сама и няма да го спази. "И доказателствата по делото са такива, че явно състава на съда е преценил, че са достатъчни, за да постанови постоянна мярка за задържане под стража", каза наблюдаващият прокурор Станчо Станчев. 

Трагедията се разигра на 12 юни 2021 г., около 3 часа, в смолянския квартал Устово. Снежана е обвинена, че в спалнята на първия етаж в къщата си, чрез нанасяне на удар с кухненски нож в областта на сърцето, умишлено е умъртвила 51-годишния Огнян, с когото живеела на семейни начала. Мъжът издъхнал веднага, след като е прободен в сърцето. Снежана сама подала сигнал в полицията, че Огнян е мъртъв.

По делото са извършени множество действия по разследването – огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са и експертизи. Чака се резултата на кръвната проба на задържаната жена за алкохол в кръвта.

В квартала разказват, че често се чували скандали, и редовно двамата пиели алкохол и се биели. 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!