След 72-часов арест Ивайло Найденов излиза от ареста срещу 10 000 лв. гаранция. Това е решила преди малко Окръжна прокуратура-Пловдив.
 
Очакваше се държавното обвинение да иска постоянен арест за младия мъж, но това така и не се случи. 

Както първо БЛИЦ съобщи, преди няколко вечери младият „баровец“ блъсна 78-годишна жена на пешеходна пътека в Пловдив и избяга.
 
Баща му Венелин Найденов, който е директор на НАП-Пловдив, първоначално се опита да прикрие сина си като казваше, че не той е направил катастрофата.
 
Малко по-късно Найденов-младши направи самопризнания.
 
Както БЛИЦ съобщи, Ивайло Найденов има шофьорска книжка от май 2017 година. За първи път книжката му е отнета в края на 2017 заради грубо нарушение на пътя.
 
Последното му провинение е от преди 2 месеца, когато не е дал предимство на две жени на пешеходна пътека.
 
Въпреки краткия си стаж зад волана, синът на пловдивския шеф на НАП има 18 нарушения на пътя.
 
Вечерта, когато е блъснал жената и е избягал, той се е покрил, а баща му е отрекъл Ивайло да е извършил  каквото и да е.
 
На другия ден възрастната пешеходка почина в болница, а младият мъж, който е безработен, но кара „Мерцедес“, беше арестуван.

С постановления на Окръжна прокуратура - Пловдив на обвиняемия е наложена забрана да напуска пределите на Република България и е отнето свидетелството му за управление на моторно превозно средство до приключване на наказателното производство.

Решението на Окръжна прокуратура-Пловдив за взетата мярка за неотклонение се основава на чистото съдебно минало, липсата на висящи наказателни производства спрямо обвиняемия, младата му възраст и наличието на постоянен адрес, както и поради това, че към този момент не е изготвена автотехническа експертиза, относно механизма на извършване на пътнотранспортното произшествие.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ