Прекратиха наказателното производство срещу скандална танцьорка Габриела Медарова в Пловдив, предаде репортер на БЛИЦ. „Срамота е да гледате паркетно дело. Аз възразявам категорично. Предявен е обвинителният акт без мой подпис”, каза в съда адвокатът на обвиняемата Орлин Търновалийски.
 

Разследването е внесено без да е предявено нито на Габриела нито на адвоката ѝ Търновалийски, обясни защитникът пред БЛИЦ. Половин час преди гледането на мярката за неотклонение е бил внесен обвинителният акт срещу Габриела, което е в нарушение на процедурите. 
 
Съдебният състав прехвърли казуса на друг състав, тъй като по закон, след като е предявено обвинение, този наказателен състав няма право да гледа мярката ѝ. Тя автоматично би следвало да се гледа от магистратите, които ще се занимаят с делото по същество.

Пред БЛИЦ родителите на Габриела заявиха, че също не знаят какво се случва, че повече от седмица от определения законов срок тя е в ареста, че се надяват скоро да излезе и че продължава да пие успокоителни, тъй като е получила стрес след катастрофата.

Към момента не е ясно кога ще се гледа мярката на момичето. Заради финта с обвинението мярката ѝ за неотклонение се отлага за по-нататък. Междувременно тя остава в ареста.
 
Както БЛИЦ съобщи, 4 обвинения е повдигнала районната прокуратура в Пловдив срещу студентката първокурсничка и танцьорка Габриела Медарова. Двете досъдебни производства срещу нея са обединени в едно. Разследванията са за потрошените 10 паркирани коли на ул. „Македония” в Пловдив и за крошето, което Габи заби дни по-късно в лицето на непозната нейна връстничка в тоалетните на нощен клуб в града.Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ 
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ