Скандалите около печално известната фамилия Евгения и Николай Баневи се точат от години и до ден днешен изглеждаше, че те са недосегаеми за закона, което будеше недоволство сред обществеността. Сега обаче настъпват тежки дни за парадиращата с охолния си начин на живот бизнес двойка.  

Както БЛИЦ съобщи, преди минути стана ясно, че спецпрокуратурата е по петите на семейството заради приватизирания завод "Полимери". 

Магистратите са решени този път да разнищят докрай далаверите на фамилията Баневи и според неофициални засега данни разследването разполага вече с железни доказателства. Което е предпоставка за скорошни арести.

Двамата са известни и със скъпарските си придобивки. Преди време Банев подари на жена си тоалетна за Коледа за 20 000 долара. Преди това пък фактура разкри, че бизнесменът, който изневиделица получи над 130 предприятия и после ги наряза на скрап, начело с гиганта "Полимери", е потрошил над 112 000 лева за вилици и лъжици. 

Още през миналата година премиерът Борисов заяви, че сделката за приватизирането на завода "Полимери" е много притеснителна. Тогава дългогодишната финансистка на бизнес семейството Николай и Евгения Баневи разказа пред БЛИЦ, как дружеството и стигнало до това плачевно състояние.

От списъка с одобрените от съда вземания, публикуван в Търговския регистър пък стана ясно, че оглозганият от приватизаторите си завод "Полимери" дължи над 27 млн. лв на кредиторите си. 

БЛИЦ припомня и друг скандален случай около противоречивата фамилия. Прeз лятото данъчни влязоха в комплекс Русалка на Баневи, иззеха пари и наложиха запор на банковите сметки на дружеството "Русалка Холидейз".

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ