Данъчна акция в курортното селище Русалка. Служители на Националната агенция за приходите, придружени от полицаи, иззеха касовите наличности от две заведения. До крайната мярка се стигна заради данъчни задължения в особено големи размери.
Иззетата сума от ресторант и бар във ваканционното селище е общо 512 лв, съобщава bTV.

Управителят отказа коментар заради отсъствието на изпълнителния директор на "Русалка Холидейз" Евгения Банева.Наложен е запор на банковите сметки на дружеството. Установено е, че фирмата няма имущество, с което да обезпечи дълговете си и е трябвало да обяви несъстоятелност. От началото на лятото у нас са иззети касовите наличности от над 100 длъжника.

„Задълженото лице има задължения над 100 000 лева и тъй като не се заплащат доброволно, се прави запор на касата”, заяви Виолета Маринова от териториалната дирекция на НАП – Варна.„От началото на годината досега над 1 млн. лв. са постъпили в държавния бюджет от продажба на имущество от лица, които имат възможност да погасят своите задължения доброволно, но не го правят”, каза Красимир Павлов от териториалната дирекция на НАП във Варна.