Пуснат в краткосрочен отпуск обитател на старозагорския затвор предизвика истински филмов екшън с автогонка при пуснати сирени и сини светлини. Суматохатаа започнала около 8,30 часа в сряда по старозагорската улица „Индустриална“, където водач на джип „Роувър“ с английски регистрационни номера отказал да спре при подаден му сигнал от катаджиите и с бясна скорост навлязъл в насрещното движение по булевард „Патриарх Евтимий“, пише в. Монитор.

Гонката продължила по пътя за Казанлък, на една от отбивките джипът тръгнал в посока на село Сливито. В околностите на вилното селище колата аварирала и водачът й направил опит да се укрие. 

Около 13 часа същия ден е бил намерен в частен имот, където била установена и самоличността му. 

БЛИЦ припомня, че и убиецът от Нови Искър Росен Ангелов, който дълги години бе издирван от полицията, също обитаваше и се криеше в чужди имоти.

Оказало се, че е 31-годишният жител на село Дъбово Георги Георгиев, изтърпява поредната си присъда за шофиране в пияно състояние и с отнето свидетелство за правоуправление на МПС. При огледа на джипа в багажника му били намерени множество ВиК части, задигнати от работилницата в затвора. 

Привечер в сряда Георгиев е бил откаран в затвора, образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "б" вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

„Георгиев от малък е беляджия, какви ли не изпълнения е правил. То не беше каране в пияно състояние, кражби на коли и мотори, една, втора присъда. Разведе се, жена му го съди за издръжка, а той си знае своето. Баща му се разболя от неговите изпълнения“, коментира каращият третия си мандат кмет на Дъбово Тоньо Бенев. По думите му автомобилът „Роувър“ бил собственост на приятел на Георги, който го внесъл наскоро от Англия и дори не го бил пререгистрирал още.