Истинска съдебна битка за мярката за неотклонение на Георги Иванчев и Радослав Димитров - двамата обвинени в стрелбата срещу Димитър Желязков-Очите, се води в Окръжния съд в Бургас в момента. Прокурор Ангел Ангелов иска постоянна мярка задържане под стража, защото смята, че има реална опасност двамата да се укрият или да извършат друго престъпление.
Доказателствата по делото сочели, че Иванчев е извършител на това, в което е обвинен. То се доказва от разпитите на очевидци. В бронежилетката на Очите е имало проектил, изстрелян от пистолет Макаров, пише burgasinfo.com. 

ДНК експертиза доказва, че намерения Макаров е бил в ръцете на Иванчев. Георги Иванчев през 2014 година е осъден на 1 година и 4 месеца с 3 години условно наказание. Новото му провинение попада в изпитателния срок. За Радослав Димитров доказателствата сочели, че е извършител на престъплението, в което е обвинен, защото при огледа намерили гилзи от патрони за късо огнестрелно оръжие на място, съответстващо на посоченото от разпитаните свидетели. Именно свидетели разпознали Радослав. След изстрелите от Иванчев, Димитров е произвел три изстрела в гърба на Очите.

Според защитата на двамата обвиняеми не е изяснена прецизно фактическата обстановка. Според адвоката имало нападение на лица в ресторант в европейска държава. „Недоумение буди у мен, че към ресторанта се насочват 30 лица, без предварителна резервация, и ги предвожда лице с пура по шорти. Няма данни и не може да се докаже, че Иванчев е поканил Желязков на кафе“, заяви той. Той подчерта начина на придвижване и свитата и това, че охранитиелна фирма отива без сигнал за извършено нарушение в обекта. „Каква е ролята на тази фирма?“, пита защитата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ