Обвинените в опита за убийство на Димитър Желязков-Очите - Георги Иванчев и Радослав Димитров от бандата на Божо Кравата пристигнаха в съда при изключителни мерки за сигурност. Двамата са охранявани от десетки униформени. За по-голямата им сигурност те бяха вкарани през подземния паркинг на съда.
След минути започва гледането на мярката им за неотклонение в Окръжния съд на Бургас, съобщава "Флагман". Тя е разпределена на опитния наказателен съдия Георги Пепеляшев, а обвинител е Ангел Ангелов.
 
Прокуратурата ще настоява за постоянна мярка задържане под стража. Не е ясно обаче адвокатите им какво ще пледират. Вероятно е да искат да останат в ареста в самостоятелна килия, където да се чувстват сигурни, тъй като навън няма да са в безопасност.
 
Георги Иванчев произвел 3 изстрела към Очите – два в гърдите и един в коремната област. Единият от куршумите обаче е заседнал в бронежилетката на Очите. Другият обвинен – Радослав Димитров също е стрелял три пъти по Желязков - в ляво и дясно рамо с проникване на проектилите в тялото, като единият от тях е засегнал белия дроб, третият куршум е засегнал дясното бедро.

Митьо Очите все още е в реанимацията на МБАЛ-Бургас. Той претърпя няколко животоспасяващи операции. Преди няколко дни бе изкаран от медикаментозната кома, състоянието му е малко по-стабилно, но опасността за живота му засега остава.