Трето дете е успяло да се скрие от куршумите на бившия пожарникар Иван Льомов, който застреля жена си и две деца. Това разкриха приятели на 12-годишния Ивайло Николов, с който играели футбол, съобщава „Телеграф“.

Детето почина в болница, а майка му Венета и племенникът ѝ – Методи, на 15 г., издъхна на място, след като пенсионираният огнеборец превъртя и ги застреля със законния си „Макаров“.Както БЛИЦ писа трагедията се разигра в сряда по обед.

Сестричката на Методи видяла всичко, Момиченцето успяло да се спаси от гнева на Иван. Някои твърдят, че се скрила зад реното на убиеца, а други обясниха, че направо влязла под него. Възможно е Льомов да е видял детето, но да го е пощадил. По време на тройното убийство в къщата били още родителите на Венета. Баща ѝ спял, но той бил глух и не чул нищо. В жилището в ромската махала живеели оше братът на Николова и снаха ѝ. Когато се изнесла да живее с почти 20 години по-възрастния от нея пенсиониран пожарникар, оставила 12-годишния Иво на родителите си, но идвала да го вижда.

Час след тройното убийство беше намерен и извършителят. Той спрял рвеното си край пътя в района на Щъркелово гнездо и се застрелял, вероятно след като осъзнал какво е направил. За да се уверят, че наистина Иван е мъртъв, роми от квартала тръгнали да го търсят.

„Не видяхме трупа, може да ни лъжат и да искат да го покрият“, твърдят от махалата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!