Затворници в Бургас с обвинения към заместник-директор на затвора, че покровителства наркоканали зад решетките. Покрай обвиненията им изплува и името на Митьо Очите, твърди bTV.

Георги звъни на шефа на затвора:

- Шефче, добър ден! Георги съм, бе. Може ли утре за две три-минутки да дойда, че малко проблеми има.

- Нямам представа какви ангажименти имам утре.

Дрога в затвора

Това е разговор между бивш затворник и един от ръководителите на Бургаския затвор. От едната страна на слушалката е Жоро Парсата – с няколко присъди зад гърба си, отскоро на свобода. От другата – Методий Владимиров, дългогодишен оперативен работник в затвора, а от 2016 г. и негов заместник-директор.

Георги твърди, че докато бил зад решетките, разпространявал дрога с подкрепата на Владимиров.

„Разбрахме се аз да си работя, месечни пари да се отделят. Той ми урежда кордона, такса "спокойствие". Майка ми беше жената за тези неща, тя ги носеше”, разкри Георги Георгиев.

Руска, 74-годишната майка на Георги, пренасяла наркотиците до затвора. Взимала ги от дилъри в Сливен – основно метаамфетамин, чието производство в района процъфтява от години.

„Носят ми ги, хвърлям ги в една торба и тръгвам... Някой път си викам - "Какво ли ще стане, ако ме хванат, да ме убият полицаите направо", разказа майката на Георги Руска Митева.

Дрога в затвора

Всъщност Руска е била арестувана, но в друг затвор – Пловдивския. Полицаите намират в нея над 1 грам пико. Трафикът към Бургаския затвор обаче бил безпроблемен.

„Пратката не беше закачана… Лично той ми ги е давал, долу в стаята му. Майка ми събираше парите. Едната част оставяше на Дросеви”, допълни Георги.

Дрога в затвора

"Дросева" е бургаска автокъща. Нейн собственик според Търговския регистър е Георги Дросев, който е съдружник и в охранителната фирма "Аркус–Сигурност Бургас". Влиза на мястото на убития гард на Митьо Очите при стрелбата в Слънчев бряг Александър Алексиев.

Дрога в затвора

"Аркус Бургас" се свързва неофициално с Митьо Очите. През 2016 г. той твърдеше, че само я консултира.

Дрога в затвора

Сред съдружниците в "Аркус–Сигурност Бургас" изплува и името на Иван Владимиров – баща на заместник-директора на затвора Методий Владимиров.

Дрога в затвора

„Общо взето, Бургаският затвор се управлява от Методий Владимиров. Без негово решение, знание, не се взима решение, дори на началника… 1000 лева беше хонорарът на месец, да им давам на "Дросеви", да не бъда обезпокояван”, каза Георги.

Екип на bTV открил Георги Дросев в автокъщата. Той твърдял, че няма нищо общо със затвора. Познава Методий Владимиров, но не му помага по никакъв начин.

Дрога в затвора

Методий Владимиров заявил, че не се чувства достатъчно пораснал да дава интервюта и отказал коментар.

Вчера пък Симеон Стоянчов, по-известен като Малката Рижа, разказа, че в затвора, ако имаш връзки, можеш и лодка да си поръчаш.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!


Източник и снимки: bTV