Стоян Дачев е охранителят, стрелял снощи по деца в Петрич и паникьосал хората, живеещи в района на магазин "Кооп" в южния град. Инцидентът стана малко след 23 часа.

Група непълнолетни и малолетни момичета и момчета седели по пейките в парка, в близост до магазина. Охранителят Стоян, бил видимо пиян и започнал да се заяжда с тях. На неговите думи, децата реагирали с насмешка и започнали да му се подиграват, че е пиян. Това вбесило охранителя, който извадил газов пистолет и започнал да стреля напосоки. Гилзи хвърчали навсякъде. Извикана е полиция и Стоян е задържан, предаде struma.com.

Тази сутрин хората в квартала коментираха среднощния ужас. Мъж, който разхождаше кучето си в парка, заяви, че е видял около 22 часа Стоян, който наистина е бил пиян. После се събудил от изстрелите, не разбрал защо го е направил. 

Проговориха и някои от родителите на децата, превърнали се в живи мишени на охранителя. Те бяха безкрайно възмутени.

„Този човек буквално им е изкарал акъла, какво е това безобразие, кой му дава оръжие на този. Собственикът на магазина трябва незабавно да го освободи, защото се вижда, че е опасен“, коментираха те. 

Охранителят се разкаял за действията си пред полицията. Той ще бъде вкаран в съда за дело по указа за борба с хулиганството. 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!