Окръжната прокуратура в Разград привлече като обвиняем 24-годишния Таджер от село Желязковец, който ще отговаря за убийството на безследно изчезнало преди година и половина момиче от същото село.
Обвиняемият е признал за престъплението. Намерени и са и следи от ДНК на безследно изчезналата Катя, съобщиха от прокуратурата. На 17 юли 2015 г. обвиняемият Таджер се срещнал с момичето, което познавал от 3-4 години. Той бил приятел с нейния брат.

Около 22 часа на този ден Катя видяла Таджер в центъра на селото. По думите му после двамата тръгнали към махала, където живеел той. Според Таджер момичето имало приятел и се страхувало някой да не ги види.

След срещата двамата отишли на възвишение около селото. Таджер поискал сексуални ласки, но Катя отказала. Тогава 24-годишният обвиняем хванал момичето за гушата - стискал я няколко секунди според обясненията му.

Чул, че Катя хълца и по пулса ѝ открил, че е мъртва. Пренесъл тялото в близката борова гора. Скрил го там, като го покрил с шума.

В момента обвиняемият Таджер изтърпява присъда лишаване от свобода за срок от 6 години за грабеж, придружен с опит за убийство на проституираща жена от Русе. Предстои до дни обвинителният акт срещу 24-годишния мъж да бъде внесе в Разградския окръжен съд.

За първи път в над 20-годишната практика на прокурора по делото е налице случай на тежко криминално престъпление, при който съществуват неопровержими доказателства за убийството и неговия извършител, а липсва тялото на убитата.

ДНК-анализът на намерените изключително оскъдни човешки останки в землището на село Желязковец сочи, че те принадлежат на момиче с ДНК, каквато носят родителите на изчезналата Катя.