За по-малко от 48 часа полицията в Перник успя да намери изчезнала чанта с пари. В нея е имало 15 000 лева.

Двама съпрузи заедно с дъщеря си и зет са гостували в Перник на тържество за изпращане на абитуриент. Семейството се занимавало с търговия, а парите в чантата били оборот от магазините им.

Докато се качвали в автомобила си след края на тържеството, четиримата установили, че чантата я няма. Въпреки че колата не е била разбита, те решили, че парите са откраднати и подали сигнал в полицията.

"Веднага след подаване на сигнала са предприети оперативно-издирвателни действия от криминалисти на Първо районно управление, както и преглед на монтираните в града камери за видеонаблюдение. Оказва се, че докато се разхождали и снимали, четиримата забравили чантата на една от пейките в района около градския парк. Жена я намерила и взела със себе си. Жената е установена и издирена, а чантата с парите е иззета и предстои да бъде върната на собствениците им", разказа регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов, цитиран от БНР.

При намирането на чантата е установено, че липсва много малка част от парите. Бързите действия на полицията и щастливата развръзка развълнували собствениците.