Обезумял от ревност мъж закла бившата си съпруга. Жената е наръгана с нож над 30 пъти, съобщиха от полицията. Трагедията се разиграла в Димитровград.
44-годишната Румяна Русева се е развела с 50-годишния Ангел Митев през 2005 г., но след това се събирали и разделяли на няколко пъти. Последно жената се върнала в дома на родителите си миналия декември. Съседи я описват като много кротка жена, не са я виждали с друг мъж. Ангел обаче бил много ревнив и обвинявал бившата си съпруга, че му изневерява. Във фаталния ден жената излизала на покупки, когато в двора на къщата я пресрещнал бившият й съпруг. Той й се нахвърлил с нож и зверски я пробол над 30 пъти.
Двамата имат двама сина, като по-малкият открил окървавеното тяло на майка си в двора и повикал полиция. Служителите на реда окрили убиеца в близката кръчма, мъртво пиян. Той не оказал съпротива и хладнокръвно посочил къде е изхвърлил кухненския нож, с който е убил жена си. Ангел е задържан за 72 часа.
Пред репортер на БЛИЦ роднини на жертвата заявиха, че Ангел е особено жесток човек. Убиецът е лежал е в затвора за кражби и опит за изнасилване, няколко пъти е пребивал съпругата си. Заплахите, че ще и отреже главата като на яре, са били всекидневие в дома им и това е станало причина Румяна да се разведе с него. Убитата била кротка жена и хората от улица “Септемврийци” в димитровградският квартал “Черноконево”искрено скърбят за нея. Ангел е от Хасково, но е работел в близката до дома на съпругата му тухларна работилница и всяка вечер се напивал след работа в кръчмата на квартала. Той не издържал да вижда Румяна всеки ден как отива да пазарува и да не иска дори да се срещне с него. В деня на убийството жената тръгнала да купува хляб от близкия магазин, Ангел я пресрещнал и й нанесъл 30 удара с нож. Жената починала от загубата на кръв. /БЛИЦ