Арестуваният за хулиганство и заплаха за убийство Мартин Дачев поиска да бъде освободен от ареста, където бе пратен преди седмица и определи обвиненията срещу него за силно преувеличени, съобщава "Флагман".

Днес в Бургаския окръжен съд се гледа мярката за неотклонение на 35-годишния бургазлия. Мартин Дачев е популярна фигура в местния ъндърграунд, живее в ж. к. „Меден рудник“, но този път, ако се вярва на думите му – е жертва на нелепи обстоятелства.

На 30 ноември Мартин научил, че Моника Жекова, която смятал за любовта на живота си, му изневерява.

Решил сам да се увери дали това е истина, отишъл в дома на любовника й привечер.

Първо спрял отпред, а след това влязъл с взлом в дома му на ул. „Ален мак“, където заварил Моника в обятията на Николай Михалев. С тях имало и приятели. Към Николай са били насочени всички заплахи.

Мартин е държал в едната си ръка метална палка, а в друга – отвертка, с която малко по-рано разбил вратата.

Според твърденията му, водел емоционален разговор, напсувал Николай, но нито пострадалият, нито Моника и другите две лица, които в това време били в стаята, възприели действията му като заплаха.

„Говоря като мъж на мъж, г-н съдия. Вие какво ще направите, ако видите нещо подобно, аз се контролирам, но може да съм изпуснал някоя реплика. Но не съм го заплашвал“, каза Мартин на съдебното заседание чрез онлайн връзка.

Той бе представляван от адв. Захари Кирилов, който му изгради силна защита и настоя клиентът му да бъде освободен с по-лека мярка – домашен арест с поставяне на електронна гривна или подписка.

Мартин имал и съпътстващо заболяване, което трябвало да лекува, изтъкна защитникът му.

В 15:40 часа Бургаският окръжен съд реши да го остави зад решетките, защото може да се укрие, а освен това има богато криминално досие - със седем присъди.