Рибари, които често идват на това място, където красивата русенска журналистка Виктория маринова бе брутално убита, казаха, че са виждали Виктория да тича и друг път. Момичето правело впечатление с красотата си. 

Казаха също, че в района има много съмнителни лица като наркомани, клошари. Намирали лодките си счупени, а сутрин събирали празни бутилки от бира, пише в. Монитор

Малко по-рано днес пък се разбра, че за зверското престъпление има задържани.

Според неофициална информация разследващите са арестували група лица и в момента ги разпитват. 

Полицията е арестувала румънски скитник от украински произход заради убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова, но засега скитникът не е заподозрян, а само задържан за проверка на алибито му.

В същото време се разбра, че основният заподозрян като извършител на престъплението обаче е избягал зад граница през ГКПП Дунав мост в Румъния, а оттам към вътрешността на Европа. Става въпрос за мъж от ромски произход, който живеел в Русе. В дома му са намерени някои вещи на убитата.

Румънският журналист Алин Антохе от телевизия канал Д пък заяви, че е разбрал, че задържаният мъж не е румънски гражданин с украински паспорт, а е роден в Молдова, който има молдовско и румънско гражданство.

„Молдовяните получават много лесно румънско гражданство“, обясни журналистът.

Според източници от разследването на мястото на бруталното престъпление в Русе е открит ДНК материал от убиеца на Виктория Маринова. Сравнението му в базата данни на МВР обаче не е дало резултат.

Това означава, че е възможно убиецът да е бил задържан за друго престъпление, но негов генетичен материал не е вкаран в системата. Според бившия служител на Института по криминалистика и криминология Иван Савов, цитиран от bTV, ДНК от арестувани се вземат в изключително редки случаи, защото било скъпо.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!