Продължават разпитите след арестите в ТЕЛК - Ловеч. Разследващите проверяват има ли още замесени в схемата за освидетелстване на здрави пациенти и завишаване на процента инвалидност срещу подкуп.

В четвъртък бяха задържани шефката на комисията и мъж, който е бил посредник между лекари и пациенти. От прокуратурата обаче обявиха, че в схемата са замесени всички от ТЕЛК - Ловеч и други лекари.

Подкупите са били от 200 до 1000 лева. А в момента на задържането й шефката на комисията е била с над 20 000 лева в джоба си. От ГДБОП обявиха, че предстоят още арести. 

Здрави роми са ставали инвалиди срещу рушвет от 1000 лева, пише "Телеграф". Председателят на ТЕЛК Ловеч - д-р Донка Минкова и посредник са били арестувани вчера сутринта при операция на ГДБОП.

Според разследващите цялата комисия от 4-ма лекари е замесена, но към момента обвинения са повдигнати само на шефката и посредника. Очаква се останалите да бъдат разпитани и който се съгласи да говори срещу колегите си да се сдобие със статут на свидетел.