"Публикуваните от сайта "Правен свят" извадки от СРС-та не са минали през съдебна процедура, а това ги прави незаконни". С тези думи адвокат Ирен Савова коментира пред bTV разпространените разговори между Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров.

Появиха се ДОКУМЕНТИ от СРС-тата, с които заковаха Иванчева! Изплуваха наяве скандални факти! 

"Това е поредното закононарушение", заяви тя.

По думите ѝ се вадят избирателно неща, които помагат на тезата на обвинението.

Тя обясни, че за да бъдат законни и достоверни, то трябва да се направи сравнение между записа, който е слушан и това, което е извадено на хартия.

Адвокат Марковски за СРС-та на Иванчева: Не съм като шопа и жирафа, но те се появиха до мадама по бански, дали са истински?! 

Савова подчерта, че за разпространението на тези разговори трябва да отговаря главният прокурор Сотир Цацаров.

Адвокатката е категорична, че процедурата по делото Иванчева е порочна още от самото начало.

По отношение на среща между Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Александър Ваклин, Савова изтъкна, че е имало една единствена среща, в която са разговаряли за това как Ваклин ще помага в облагородяването на район Младост.

"Тези жени не са си и помисляли да искат от някой подкуп", изтъкна тя.

Запитана дали има натиск от прокуратурата Савова заяви, че държавното обвинение се намесва в гражданско-правни спорове, където не му е мястото.

Нови скандални ДОКУМЕНТИ от бръмбарите, уличаващи Иванчева! Поръчвала си в кафенето: За Ваклин 3 по 75! 

Според нея избирателно се взема решение по кой казус да се работи активно и по кой не и допълни, че всички трябва да са равни пред закона.

По повод открити от ВКС пропуски и инцидентен случай на неправилна съдебна практика в работата на Специализирания апелативен наказателен съд, шефът на Апелативния спецсъд Георги Ушев заяви, от проверката и констатацията на ВКС се разбира, че трябвало да се изкача 7 дни преди да се спре решението за пускане под домашен арест.

"След 7-дневен срок съдът трябва да се произнесе по същество, а не по спиране на мярката", подчерта Ушев.

По думите му двете подсъдими Десислава Иванчева и Биляна Петрова са равнопоставени на всички останали подсъдими.

Председателят на Апелативния спецсъд разясни, че тепърва ще има дела срещу депутати и политици, ако случайно нещо на тях нещо не им хареса ще използват медиите за създаване на подобни скандали.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!