Екипи от сектор „Криминална полиция“ задържаха дилър за района на Пазарджик. Полицаите извършили проверка на апартамент, в който живеел 26-годишният Е.Д. по прякор Еди. В помещенията били открити девет полиетиленови пликчета съдържащи суха листна маса от глави и съцветия.

При направения полеви наркотест се оказало, че става въпрос за марихуана. В жилището са открити още над 77 000 лева, 4755 евро, неголямо количество британски паунди и щатски долари. Предстоят действия за изясняване произхода на парите.

БЛИЦ научи, че задържаният е бил дилър на средно ниво, като е продавал предимно марихуана. Той е имал мрежа от наркоразпространители, като над него имал и шефове.

Служители от сектора са засекли и заловили тийнейджърка и 37-годишен мъж от областния град с неголеми количества марихуана, които са негови клиенти. На един от входовете към областния град автопатрул от полицейския участък „Изток“ спрял за проверка лек автомобил, управляван от пазарджиклията К.М.- 41г.

Мъжът съхранявал в себе си полиетиленов плик с бучка светлокафяво вещество, което се оказало хероин. Теглото на намерената дрога е малко над 6 грама. Тримата мъже и младото момиче са задържани в ареста за срок от 24 часа. Спрямо Е.Д. се води разследване за разпространение на наркотични вещества.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ