Прокуратурата публикува скандални аудио записи на обвинения в 18 престъпления и укриващ се в Дубай хазартен бос Васил Божков. Както БЛИЦ писа от тях става ясно, че той е разговарял с депутати и журналисти, като целта е била да се свали правителството и да се дискредитира прокуратурата.


Кои са събеседниците на Божков?

Александър Паунов е роден на 19 юни 1949 г. в град Пазарджик. Той е икономист и политик от Комунистическата партия на България. Първи секретар на ЦК на Комунистическата партия на България. 

Народен представител от парламентарната група на Коалиция за България в 39-о, 40-о и 42-то Народно събрание. Зам.-председател на ПГ на КБ в 40-о НС. Владее английски, немски, руски и чешки език.

Като народен представител той в момента е част от две изключително важни парламентарни комисии - по енергетика и по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Паунов е един от многото милионери в редиците на левицата. Миналата година Паунов стана част от предизборния щаб на Мая Манолова в опита ѝ да стане кмет на София. Манолова обясни, че го е избрала заради силната му икономическа експертиза.

 


Александър Паунов

Огнян Стефанов е журналист, основател на сайта Фрог нюз, който се е превърнал в официоз на банкера-беглец Цветан Василев. Огнян Стефанов лъсна от портиерските списъци с лични гости на Василев като един от най-често навестяващите го. Сега угодничи на Василев, като громи опонентите му в умело подбрана палитра от „опорни точки”: лошата прокуратура, подкупните медии, дежурната гад Пеевски, мафиота Борисов.

Той е известен още и с псевдонима си агент Академик на ДС. Огнян Стефанов е бил съдържател на явочна квартира на Второ главно управление на ДС (контраразузнаването на режима). Той е действал по линия на т.нар. Легационен отдел.

Срещу него има 4 повдигнати обвинения сред които за укриване на данъци и измама в особено големи размери. Имуществото му е било запорирано от КПКОНПИ.
 


Огнян Стефанов

Малко след като бяха огласени аудио записите Огнян Стефанов потвърди за тях. "Разбира се, че си спомням тези разговори, откривате ли в тях нещо укоримо", попита той, цитиран от БНР.

Ексклузивно! Васил Божков в гореща връзка с депутат от БСП и Огнян Стефанов в заговор срещу Борисов и Гешев! АУДИО

"Васил Божков не го познавам, контактувам с него единствено от професионален медиен интерес. Той може да е обвиняем, но това не е присъда. Всяка медия и журналист има желанието да се свърже и да чуе мнението му. Не откривам нищо укоримо в това, напротив".

Стефанов увери, че не е близък с президента Румен Радев, а е имал само три срещи с него.

Той заяви още, че протестиращите не са платени и той не знае дали са организирани от бизнесмена Божков, както и, че той не участва в организирането им:

"Нямам никаква роля в това. Не мога да отговарям за него. Не го познавам този човек. Носители на промяната са протестиращите, те са моите хора, те са на площада, Божков не е моят човек. Не смятам, че той може да е носител на промяната".