Съпрузи от великотърновското село Ресен са продали своя близка за 300 евро на албанец в Германия, пише "Нощен Труд". Нашенката обаче успяла да избяга и през куп трудности се добрала до България. Заради престъплението двамата ще бъдат изправени пред Софийския районен съд.
Сделката станала през 2006 година, когато семейството Катя и Веселин Тодорови често ходили в немския град Манхайм. Двамата поканили 44-годишната Ангелина, която им била близка позната, да им гостува, като й обещали да й осигурят всичко там. Тя се съгласила, защото била безработна и там очаквала да изкара някакви пари с честен труд. Вместо да я заведат в дома си, семейството взело паспорта на гостенката си и я навряли в долнопробен бар, който е бил пълен с български проститутки. Те я карали да печели там, като предлага тялото си, но измамената нашенка отказала категорично.
Като разбрали, че от жертвата им няма да стане проститутка и ядосани от упоритостта й, те продали Ангелина на местен албанец, който я отвел в дома си. Още на първия ден обаче, нашенката само изчакала новият й стопанин да заспи и се измъкнала от плена. За късмет на жената тя се запознала със свестен българин, който работел честно в Германия. Той я приютил, а после чрез хитрост успял да измъкне паспорта й от лапите на семейството, което я е излъгало. Спасилата се българка се добрала с маршрутки до България и веднага завела дело срещу бившите й близки, които й създали големите проблеми.
Родното правосъдие информирало немските спецслужби, които задържали сутреньорското семейство и го предали на колегите си от България. До 3 години затвор и глоба от 300 до 600 лева заплашва семейството, срещу което е повдигнато обвинение за склоняване към проституция. /БЛИЦ