От нашия анализ е безспорно, че има информация, че има определена група от млади хора, които се опитват да опорочат протеста. Това заяви по Нова телевизия старши комисар Георги Хаджиев, директор на СДВР. Имаме информация кой ги изпраща и ще направим всичко, за да ги изправим пред съда.

"Вчера около 22 часа, когато някои сложиха черни маски, протестиращите се отдръпнаха от тях и като останаха сами сами си тръгнаха", каза той. 

"С моя заповед са назначени проверки с комисия от 4 висши служители. Ако се докаже, че има виновно поведение, ще бъде поискано дисциплинарно наказание", добави Хаджиев. 

"До момента няма нито една жалба за полицейско насилие. Ние сме се самосезирали. И трябва да се провери доста голям обем информация. Няма случай, в който задържано лице да иска медицинска помощ и не му е отказана. Една майка твърдеше, че има такова, а се оказва, че на 3-ата минута му е оказана", каза още шефът на СДВР. 

"Имаме данни, че са давани пари по време на протестите, но като съберем доказателствата ще ги представим и тези лица ще бъдат задържани", гарантира Хаджиев.

"Правото на протест е изконно. Няма нормално мислещ човек, който би искал да възпрепятства това. Полицията е на протест е там за запазване правата и свободите на българските граждани. Но не ми се струва нормално моментът, в който част от протестиращите, опитаха да атакуват сградата на Народното събрание.

В длъжностната характеристика на полицая не е записано, че трябва да бъде бит и плют. Техните семейства се притесняват изключително много, когато излизат да охраняват това мероприятие. Не отичаме наша грешка. Първият кордон е с жилетки "Антиконфликт". Разпоредено е да не се употребява физическа сила, което дори е в разрив с нашите правила", обясни подробно шефът на СДВР.

На въпрос за оставките в кабинета, Хаджиев каза: "Не бих коментирал, това е политическо решение".