22-годишен шофьор от Пловдив се озова в ареста, след като предложи 90 лева рушвет на пътен полицай. Още един пловдивчанин осъмна зад решетките за същото провинение с разликата, че предложения от него подкуп на катаджията бил едва 10 лева, съобщава "Монитор".

Първият случай станал на 1 март около 22,40 часа на ул. „Стойчо Мошанов”. Там автопатрул на Четвърто районно управление в Пловдив спрял лек автомобил „Нисан“.

Колата управлявал 22-годишен, който решил да осуети полицейската проверка и подхвърлил в служебния автомобил 90 лева. Униформените незабавно уведомили за случилото се дежурната част на районното управление, а младежа задържали до идването на оперативно-следствената група. На местопроизшествието бил извършен оглед,  банкнотите са иззети по надлежния ред.

Към 9 часа в неделя подобни действия предприели и колегите им от Шесто РУ спрямо 53-годишен водач на лек автомобил „Опел“. На ул. „Ландос“ той предложил 10 лева на проверяващите го пътни полицаи, за да избегне санкциониране по Закона за движение по пътищата. Срещу извършителите са образувани бързи производства. Уведомена била и окръжната прокуратура.