Полицията и прокуратурата излязоха с извънреден брифинг за убийството на жена, което тази сутрин потресе Враца. В него участваха началникът на районното полицейско управление в града Димитър Шейнов и окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков. 

Задържаният Димитър живеел на семейни начала с дъщерята на жертвата Пепа – Деница, и 5-месечното им момиченце. Към 2 часа във фаталната нощ срещу 31 януари той отишъл в дома на тъща си в блок №36 и разбил входната врата на апартамента ѝ. Изглежда между двамата избухнал скандал, при което мъжът нанесъл порезна рана с нож в областта на шията на 62-годишната жена. Вследствие на това тя починала от кръвозагуба. 

След като напуснал местопрестъплението, той захвърлил оръжието край блока в кв. "Дъбника" и се опитал да прикрие следите си, но ченгетата го открили и го приобщили към материалите по досъдебното производство. 

Малко по-късно, около 3.30 часа същата нощ, 27-годишната дъщеря на жертвата отишла в дома на майка си, след като не успяла да се свърже с нея. Там, на пода в една от стаите, тя се натъкнала на безжизненото ѝ тяло. Незабавно подала сигнал в полицията и полицаите светкавично арестували Димитър като заподозрян.

Мъжът е на 35 години, от Враца, не е криминално проявен и осъждан. Не е ясно какво го е подтикнало да хване ножа и да го забие в тъща си. В полицията няма данни за влошени отношения в семейството. 

„Мотивите за престъплението са от семейно-битов характер“, казаха разследващите. 

Мъжът е задържан, предстои да му бъдат повдигнати обвинения, а от прокуратурата ще поискат постоянен арест. Той няма криминално досие и провинения. Работата по случая продължава. 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук