57-годишен мъж от Шумен е бил арестуван след като отправил терористична заплаха към една от радиостанциите, която излъчва на територията на града, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова.
 

Заплахата е била фалшива, а повод за нея станало разминаване на вкусовете на музикалния терорист с програмната схема на радиото.
 
Мъжът, чието име не се съобщава позвънил на 112 в 2:55 часа сутринта в неделя. Казал, че не ще постави взривно устройство в централата на известна радиостанция.
 
От спешния телефон приели заканата с пълна сериозност и я предали на МВР. Започнало незабавно издирване на автора на обаждането и малко по-късно била установена самоличността му.
 
Полиция нахлула в дома на слушателя и извършила претърсване, но по време на обиските не били намерени боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия, с които да може да бъде осъществена заканата.
 
Пред полицаите 57-годишният шуменец обявил, че е звъннал на 112 в знак на протест, че по това време на денонощието в ефира на заплашеното радио върви само сръбска музика.
 
Меломанът-терорист бил отведен в РУ на МВР, където прекарал следващите 24 часа в пълна тишина далеч от сръбско. Срещу него е образувано досъдебно производство по чл. 326 ал. 1 от НК.
 
Според справка на „Монитор” в излъчваните програми на територията на Шумен, единственят ефир, в който пускат сръбско посред нощ е този на Радио Веселина. От полунощ до 7 сутринта там върви „Най-добрият микс от песни”.

От полицията в Шумен нито потвърдиха, нито отрекоха, че става дума за едно от най-любимите на шуменци радиа.