Шуменският окръжен съд е издал постановление, с което затваря екарисажа в Шумен, който е обект на разследване от прокуратурата. Това научи БЛИЦ от документи, които се пазят в редакцията.
Магистратите са аргументирали своето решение с обстоятелството, че в шуменския екарисаж са разкрити множество нарушения, а самият той може да се превърне в развъдник на опасни болести.

В поредица от свои разкрия по горещата тема, БЛИЦ предупреди разследващите органи, че в екарисажа са налице опасни прояви, които поставят на изпитание здравето на множество невинни граждани.

По случая реагира незабавно и Българската агенция по безопасност на храните, която изпрати свои служители на мястото на събитието и алармира органите на правосъдието.

Според наши източници, шуменският екарисаж се е ползвал с покровителството на видния червен политик и бивш депутат Димитър Дъбов, който дълги години бе член на политбюро на соцпартията.

Дългогодишният шуменски активист и негови колеги от Столетницата са правили опити да осигурят чадър над опасния екарисаж, като са писали множество жалби до всички държавни институции. С което са се надявали опасното съоръжение да продължи работата си и да удължи печалбите си.

В момента прокуратурата продължава своето разследване и не е изключено да се достигне до повдигане на обвинения на виновни длъжностни лица и хора, гравитиращи около тях.

БЛИЦ ще следи развитието на горещата тема и дали сезираните от Дъбов и компания институции ще се активизират в тяхна полза.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!