Частен съдия-изпълнител от Пловдив бе пребит зверски и има опасност за живота му. 42-годишният Атанас Атанасов е бил нападнат и пребит в двора на къщата си, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
Съдия-изпълнителят е настанен в болница с фрактура на черепа. Веднага след хоспитализирането му е бил опериран. Случаят е поет от служители на Четвърто РПУ в Пловдив. Полицията проверява всички дела, по които е работил Атанасов. Засега не е ясна причината за нападението.

Името на Атанас Атанасов нашумя през август миналата година, когато Стефан Митков започна гладна стачка пред сградата на прокуратурата в Пловдив с искане съдия-изпълнителят да му върне 176 826,37 лева. Парите са дял от сумата от продаден имот. В последствие още 13 души заявиха, че са били измамени от съдебния-изпълнител и той им дължи крупни суми. В края на миналия септември Апелативна прокуратура сезира Върховна касационна прокуратура за множеството жалби на граждани срещу частния съдебен изпълнител. Задължение на ВКС бе да информира министъра на правосъдието за случая, но няма обратна информация какво е разпоредил той. В Районна и Окръжна прокуратура в Пловдив са заведени над 10 преписки срещу Атанас Атанасов. Прокуратурата е изпращала няколко сигнала до съвета на Камарата на частните съдебни изпълнители (КЧСИ) и правосъдното министерство по конкретни преписки срещу частния съдебен изпълнител. Димана Тодорова, БЛИЦ