Членовете на организираната престъпна група на "ало" измамници, разбита при мащабна спецакция в Левски, успели да спестят и да съберат от "дейността си" значителни доходи, да закупят 8 луксозни автомобила и да построят много големи къщи.

Ченгета и жандармерия обсадиха къщи в Левски, атакуват опасен бандит

Установено още, че ежедневните разходи на престъпниците, надвишават минималната пенсия на пенсионерите в България.

Вижте СНИМКИ от спецакцията, завардила Левски

Toва стана ясно на брифинг на говорителя на спецпрокуратурата Сийка Милева в сградата на Главна дирекция "Национална полиция"(ГДНП), посветен на неутрализираната организирана престъпна група за телефонни измами в Левски.

Знакови ъндърграунд мутри са ударени при блокадата в Левски

Досъдебното производство е образувано през май 2019 г. срещу организирана престъпна група, състояща се от осем души и създадена с цел извършване на телефонни измами и користна цел.

Престъпната група действала под предлог полицейска операция, а от събрани са доказателства е станало ясно, че групата е действала от началото на 2018 г.

Гешев с тежки закани след спецакцията в Левски, разтурила ало мафията!

Прокуратурата ще поиска мярка за неотклонение "задържане под стража" за всички участници в престъпната група.

Всички членове на престъпната група са криминално проявени, осъждани са и имат висящи наказателни производства - кражби, грабежи и управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление.

Претърсени са 9 адреса, леки автомобили и обиски на хора. От претърсванията на адресите са иззети множество телефони, пластики за сим карти, много голяма парична сума и ценности.

На един от членовете на престъпната група е намерен тайник в мазето, покрит с пръст, в който са открит 35 златни пендара и масивни златни накити, част от иззетите мобилни телефони са били скрити в тухлена стена, а сим картите - дистанционно управление, поясни прокурор Милева.

Намериха цяло златно имане в мазето на боса на ало мафията ВИДЕО

БЛИЦ припомня, вчера град Левски осъмна блокиран от полиция и жандармерия при мащабна спецакция срещу "ало" измамници. В резултат на акцията бяха претърсени 9 адреса, а арестуваните хора са 8. Седем от тях са от Левски, а един, който се е считал за техен помагач - "муле", е заловен в София.

Сред арестуваните е и Димитър Серафимов-Келеша, считан за един от тарторите на групата за телефонните измами. Иззети са множество злато, пари и автомобили.

Един от участниците в организираната престъпна група на "ало" измамниците създал профил в социалната мрежа "Фейсбук" под името Васко Богатия, изтъкна прокурор Милева.

От своя страна наблюдаващият прокурор по делото Евгения Деянова посочи, че извършителите използвали внушения, с които да въздействат на хората. Престъпниците се представяли за полицейски служители с мотив, че напоследък зачестявали измамите в района.

Те са имали за цел да породят преживяването на страх в хората, свързани с дом, семейство и сигурност.

По думите на Деянова превенцията би била трудно осъществима, при положение, че хората вярват на такива обаждания и изхвърлят ценностите си през прозореца.

Жертвите на телефонните измамници са предимно възрастни хора, които имат отдалечен контакт от близките си хора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!