Циганин с положителна проба за новия коронавирус излязъл най-спокойно от Медицинския институт на МВР в София, купил си кафе и се върнал, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство, цитирани от "Труд".

Припомняме, че за екшъна съобщи първо БЛИЦ.


Мъжът на около 50 години бил задържан от полицията и отведен в болницата на МВР, за да бъде освидетелстван дали е здрав и позволява ли състоянието му да бъда тикнат зад решетките. При прегледа на рома бил направен и бърз тест за COVID-19, а резултатът от него се оказал положителен.

Докато чакал какво ще решат лекарите, пациентът, без да се обади на никого, решил да излезе да си купи кафе. Минал най-спокойно покрай охраната и тръгнал около Руски паметник, за да намери работеща будка. По някое време лекарите го потърсили и решили, че е избягал. Подали сигнал в СДВР и патрули били вдигнати на крак да го издирват.

Още преди обаче полицейските коли да блокират района, мъжът се прибрал в болницата с чаша кафе в ръка. Тъй като нямал проявени симптоми, взели му проби за PCR-тест и му наложили карантина, която да кара на домашния му адрес в София.

Припомняме, че столичните полицаи изградиха КПП-та в кварталите “Орландовци”, “Христо Ботев” и “Факултета”, за да ограничат движението там и да следят дали се спазват противоепидемичните мерки.