Попът, който седмици наред притеснява ученички и мастурбира, докато ги снима с айфона си в градския транспорт в София, преди години е бил близък със скандалния бизнесмен Иван Кочев - Чомбе. Авер му е бил и Васил Маникатов, известен като наркобоса на Югоизточна България, твърди в. "Телеграф".
Това разказа пред изданието съселянинът и състудент на схимонах Никодим Митко Карамачев. Последната жертва на попа е 15-годишната Анастасия, пред която той на 5 май развявал члена си в метрото. 

"Светското му име е Виктор Василев Чаев. От петричкото село Първомай е и е роден през 1968 година", категоричен бе Карамачев. По думите му съселянинът му имал връзка с дама, която разбила сърцето му. Заради нея решил да стане монах. 

Беше човек на лукса, живееше снобски", спомни си Митко, с когото били състуденти в Скопие.

Когато се върнал, Виктор станал пръв приятел с ръкоположения за архонт от Старозагорския митрополит Галактион Чомбе. Кочев бе сочен автор на убийството на европейския и многократен републикански шампион по борба Стефан Мирославов - Крушата. Бил е и собственик на ПФК "Пирин". 

"Постоянно ги засичахме заедно. По-късно не се отделяше и от Маникатов. Говореше се в региона, че ползват попа да транспортира наркотици за Гърция, защото тия в расо на границата никой не ги проверява", разказа още състудентът на Никодим. 

"Все носеше съкпи айфони и смартофони. Даваше ги в заложната къща в града и там ги продаваха евтино. Знаехме, че ги краде от южната съседка" убеден бе Митко.