Помощникът на атентатора на летище Сарафово е бил на квартира в Несебър близо два месеца. Мегаделото за атентата се премести в Бургас, където два дни ще заседава състав на Специализирания наказателен съд. 

„В деня на атентата той си беше платил нощувката, но не се върна… По това време в Несебър вървяха датски и български студенти да търсят нощувки, квартири и в първия момент, като го погледнах, помислих, че е студент – добър, с раничка, типично по студентски. Говореше много добре английски… Всяка сутрин в 9 часа излизаше, следобед различно се прибираше", разказа Николинка Андреева, собственик на семеен хотел в Несебър.

„Той си беше абсолютно обикновен турист. Аз не можах да разбера, че неговите документи са фалшиви... канадски паспорт, плати си, поиска даже по-евтина кола. По никакъв начин не изглеждаше притеснен, много лъчезарен, много усмихнат, приятелски настроен”, спомня си Стоянка Тодорова, служител в туристическа фирма.

„Съмнителен турист, защото каза, че дошъл да си търси жена в април месец – нали знаете, че туризмът още не е почнал в април месец, какви жени ще намери? Каза, че бил евреин, пък се оказа че не е”, коментира друг свидетел на име Жеков.

Мегаделото за атентата в Сарафово се премести в Бургас, където два дни ще заседава състав на Специализирания наказателен съд.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: bTV